събота, 12 ноември 2022 г.

Защо всички започнаха да лепят балонно фолио по прозорците си?

 Дървената дограма в днешно време е много рядко срещана. Дори да са направени от висококачествени материали, те пак имат малък живот. И това е пряк път към появата на пукнатини и течения. Ето защо собствениците на апартаменти и къщи предпочитат по-практични и сигурни пластмасови дограми. Но не всеки може да си позволи да си сложи скъпи прозорци с двоен стъклопакет. Как да намалим топлинните загуби на прозорците?



Тук материалът, който най-вероятно ще отиде в кошчето, може да ви бъде полезен. Някои хора използват обвивка с мехурчета, за да успокоят нервите си. Но има и по-практично приложение за нея. 


Как изолирахме прозорците си за стотинки?


Лесен начин за намаляване на топлинните загуби от прозорците Първата стъпка е да закупите достатъчно фолио с балончета. За ефективна защита използвайте по едно парче за всеки прозорец. Въздушните мехурчета помагат да се запази топлината в стаята, без да се изпуска навън. Измерете прозорците с рулетка и с ножица нарежете заготовките от фолиото с желания размер.

Доста лесно е да залепите материала върху стъклото. Ще се справим без лепило и тиксо. Вземете бутилка със спрей и я напълнете с вода и малко глицерин или сапунена вода. Той трябва да се разпенва добре, за да се залепи сигурно филмът. Напръскайте повърхността на прозореца с разтвора След това поставете фолиото върху стъклото и го загладете старателно, като леко натискате. Моля, обърнете внимание, че материалът трябва да бъде фиксиран строго с мехурчета към прозореца. Само тогава ще постигнете очаквания ефект.

Третирайте всички прозорци по този начин. През пролетта, когато необходимостта от изолация ще изчезне, фолиото може лесно да бъде премахнато . За да направите това, просто дръпнете единия ръб, като откъснете обвивката с мехурчета. Остава само да почистите прозореца от петна. Фолиото може да се използва няколко пъти. Някои дори го оставят на прозорците през цялата година, за да поддържа къщата хладна през лятото . Но от постоянно излагане на слънчева светлина покритието бързо се влошава и става безполезно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Участие в маркетингови проучвания срещу заплащане