петък, 9 декември 2022 г.

Една не много известна история - Адриано Челентано

 Адриано Челентано е роден на 06.01.1938г.



"Адриано Челентано е роден, когато майка му е на четиридесет и три години. Дълго време тя не само, че не може да повярва ами дори се разкрещява, че това е невъзможно, когато лякарят и съобщава новината. Тогава Джудита Челентано решава, че детето или ще се роди мъртво, или ще умре малко след раждането - "това е син на стари хора!" Тя беше толкова сигурна в това, че дори не приготви пелени и дрешки. Когато детето, за нейно удивление, се ражда здраво, трябвало да бъде увито в парцали, набързо изрязани от ризите на баща му.

Името на бебето е в чест на сестра му Адриана, която той никога не е виждал - тя умира преди раждането му, когато е на девет години. Майка му обожава Адриано и именно тя пророкува кариерата му. Един ден тя неочаквано казва: Когато пораснеш, трябва да станеш или певец или бръснар. Младият Адриано отговори: Не, певец - не, няма как. Не знам как, не знам откъде да започна, а освен това никога не съм пял. В крайна сметка той става часовникар. И в същото време започва да се интересува от музика - американски рокендрол, който бързо става модерен.

И така започва историята на великия Адриано Челентано.

Въпреки че майката предпочита класически старомодни песни, тя подкрепя сина си и е принудена да обикне рокендрола. 

Когато Адриано се жени, майка му приема топло снаха си, красивата Клаудия Мори (според самия Челентано майка му и съпругата му са жени със сходен характер ). Ако Челентано спорил със съпругата си, тогава майка му най-често заставала на страната на снаха си, дори когато знае, че синът ѝ е прав.

Майката на Адрино, нарича съпругата му най-красивата жена на света."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Участие в маркетингови проучвания срещу заплащане