СЛЕД КАТО ОПИТАТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА ПАТЛАДЖАН И ТИКВИЧКА НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГИ ПЪРЖИТЕ
Продукти:
- 1 голяма тиквичка
- 1 патладжан
- олио
- сол
- 1 голям домат
- сирене 200 грама
- кашкавал 150 грама
За марината:
- олио - 40 грама
- оцет - 10 гр
- черен пипер на вкус
- 5-6 скилидки чесън
--------------------------
- по желание босилек или магданоз нарязан на ситно
Нарязваме тиквичката и патладжана на дебели шайби. Осоляваме ги. Оставяме ги на страни за 10 мин.
След това правим марината, с която да полеем нарязаните на шайби тиквички и патладжани.
За маринатата смесваме олио, оцет, малко черен пипер на вкус, чесън нарязан на ситно. По Ваш вкус можете да добавите босилек или магданоз.
Правиме разрези на шайбите и от двете страни под формата на шах-мат.
Слагаме хартия за печене в тавата. Намазваме с малко олио. Нареждаме шайбите в тавата. След това слагаме готовата марината върху тях.
Печем 25 минути на 180 градуса.
Докато се пече нарязваме домати на шайби, сирене на малки кубчета и нарязваме кашкавала на ленти.
Върху всяка тиквичка и патладжан слагаме шайба домат. Върху домата слагаме малко кубче сирене. Накрая слагаме нарязания кашкавал.
Връщаме тавата отново за 20 мин да се запече кашкавала.
Бърза, лесна и вкусна лятна рецепта.
БОН АПЕТИ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар