петък, 7 юли 2023 г.

НАЙ-ВКУСНАТА РЕЦЕПТА ЗА ПРЕДЯСТИЕ С ТИКВИЧКА И ПАТЛАДЖАН НА ФУРНА

 СЛЕД КАТО ОПИТАТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА ПАТЛАДЖАН И ТИКВИЧКА НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГИ ПЪРЖИТЕ



Продукти: 

- 1  голяма тиквичка
- 1 патладжан
- олио 
- сол
- 1 голям домат
- сирене 200 грама
- кашкавал 150 грама


За марината:

- олио - 40 грама
- оцет - 10 гр
- черен пипер на вкус
- 5-6 скилидки чесън
--------------------------
- по желание босилек или магданоз нарязан на ситно




Нарязваме тиквичката и патладжана на дебели шайби. Осоляваме ги. Оставяме ги на страни за 10 мин.

След това правим марината, с която да полеем нарязаните на шайби тиквички и патладжани.

За маринатата смесваме олио, оцет, малко черен пипер на вкус,  чесън нарязан на ситно. По Ваш вкус можете да добавите босилек или магданоз.


Правиме разрези на шайбите и от двете страни под формата на шах-мат.

Слагаме хартия за печене в тавата. Намазваме с малко олио. Нареждаме шайбите в тавата. След това слагаме готовата марината върху тях.

Печем 25 минути на 180 градуса.



Докато се пече нарязваме домати на шайби, сирене на малки кубчета и нарязваме кашкавала на ленти.


Върху всяка тиквичка и патладжан слагаме шайба домат. Върху домата слагаме малко кубче сирене. Накрая слагаме нарязания кашкавал. 

Връщаме тавата отново за 20 мин да се запече кашкавала.


Бърза, лесна и вкусна лятна рецепта.



БОН АПЕТИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Участие в маркетингови проучвания срещу заплащане